Gürel Peynircilik bir asırdan fazladır üretimini
devam ettiren ülkemizin yegane süt ürünleri markasıdır. Gürel ailesinin pek çok ferdi, bu güne kadar Trakya bölgesinin pek çok yerinde mandıralar kurup işletmiştir. Şu an devam etmekte olan Altan ve Vasıf Gürel kardeşler AG 410 ve VG 410 Markaları altında 40 yıldır klasik
peynir imalatı yapmaktadırlar. Babalarından devraldıkları peynircilik
mesleğinde üç kardeş olarak çıktıkları bu yolculukta, abileri Ertan Gürel 2007
yılında vefat etmiştir.
Gürel Peynirciliğin, ülkemizde uzun bir süredir var olmasının sebebi; kalite prensiplerinden ödün vermeden, peynir üretimini maddi kaygılara bakmaksızın devam ettirmeye çalışmasıdır.
Gürel Ailesi genel açıdan bakıldığında ülkemizde ki peynir üretiminde pek çok ilke imza atmışlardır. Ülkemizdeki güncel peynir üreticileri bu method ve şekillerden de yararlanmaktadırlar. Günümüzün bazı modern üreticilerine de ilham kaynağı olmuştur.
Markamız 410 Nedir?
Cumhuriyetin kuruluşundan kısa bir süre sonra devlet, Trakya bölgesini
geliştirme ve yapılandırma kapsamı içerisinde Trakya mufettişi olarak General KAZIM
DİRİK'i gorevlendirmiştir. O'da Trakya bölgesindeki isletme ve üreticilerin her bir tanesine
bir 'KOD NUMARASI' vermiştir. 410 numarasının anlamı buradan gelmektedir.
http://trakya-peyniri.com/ |
Sütlerimiz Çiftlik sütü değil fakat çiftliklerden de süt alımı yapıyoruz.
Süt,
Trakya bölgesinin aromalarının tüm farklı tatlarını yansıtması için,
geniş
bir
skaladan seçilerek toplanır. Bu da hayvan cinsi çeşitliliği demektir.
Mandıraya gelen taze sütler hiç bekletilmeden temizlenir, ardından el emeği peynir üretimi, geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak gerçekleştirilir. Günlük üretim, tamamen doğal bir süreci yansıtır.
Mandıraya gelen taze sütler hiç bekletilmeden temizlenir, ardından el emeği peynir üretimi, geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak gerçekleştirilir. Günlük üretim, tamamen doğal bir süreci yansıtır.
İçeriğine konan süt oranı peynirin kalitesini belirler.
Tüm peynirlerimizde sezonluk küçükbaş hayvan sütü oranı % 85 den fazladır. Tam yağlı peynirlerimizin 250 gramı, selefi diğer markaların peynirlerinin 1 kilogramı ile eş değerde besleyicilik oranına sahiptir.
Gıda Güvenliğinde Önce Sağlık
Tesislerimizde
UHT teknolojisi
kullanılmaz, homojenizatör yoktur.
Sağlığınız
mikro-biyel testlerle koruma
altındadır. Peynirlerimiz olgunlaşma sürelerini
tamamlamış
ve mikroplardan arınmış olarak sofralarımızdaki yerini alır.
Peynirlerimiz deki yağ ve tuz
oranları Türk Gıda Kodeksi çerçevesindedir.
Peynirlerimizde
Süt tozu,
protein tozu, peynir kültürü gibi yapay takviyeler eklenmez.
Peynirlerimiz
katkı maddesi içermez. İçeriğinde raf ömrünü uzatıcı, renk açıcı,
beyazlatıcı
maddeler yoktur. Bitkisel yağ, margarin ilavesi bulunmaz.
http://trakya-peyniri.com/
Neden Küçükbaş Hayvan Sütü?
Bundan
20 yıl öncesine kadar, küçükbaş hayvan sütleri ile yapılan peynir çeşitleri
ülkemizde daha makbulken, şimdilerde inek sütünün sürekli artarak rant yapması
ile küçükbaş hayvan sütleri kullanılarak üretilen peynirler, bazı çevrelerce
‘marjinal’ olarak tanımlanmaktadır. Bu yargının bazı sebepleri; besleyiciler
için inek bakımının daha kolay, çeşitliliğinin yaygın ve sütünün verimliliğinin
fazla olmasıdır. Ancak temel sebepleri markalarca, inek sütünün toplanıp
işlenmesinin küçükbaş hayvanlara göre, daha kolay olması ve en önemlisi de,
inek sütünün alış fiyatının diğer hayvan sütlerine oranla ucuz olmasıdır.
‘Keçi ve
koyun peyniri kokar’ sözünün bizlere empoze edilmesinin perde arkasında da bu
sebepler yatmaktadır. Pek çok çeşit ot ve bitkiyle serbest olarak beslenen
hayvanların sütlerinde, doğal bir aroma elbette vardır. Koyun, keçi, manda gibi
hayvanların sütlerinin kalitesi, inek sütünün kalitesinin kat kat üzerindedir ve
insan sağlığı açısından da inek sütü ile üretilen peynir çeşitlerine oranla,
handikapları da yoktur.
Amaçlarımız, Hedeflerimiz, Müşteri Kitlemiz...
Eskiden
ülkemizde küçükbaş hayvan sütleri ile üretilen klasik tarzda ki peynirler daha
el üzerinde tutuluyordu. O günlerde herkes ‘en iyi peyniri üretme’ peşindeydi.
Fakat o günlerden bu günlere kadar pek çok şey değişti. Bu günse üretilen
ürünlerde, besin değerleri düşük olsa bile reklam faktörü vb. şeylerle bu
durumlar kotarılabiliyor.
Gürel
Peynircilik olarak amacımız bir asırdır, el emeği olarak ürettiğimiz klasik
tarzdaki peynirleri, lezzetini ve kalitesini koruyarak, halkımıza sağlıklı
peynirler sunmaya devam etmektir.
Bunun
için de, halk pazarlarından, lüks otel ve alakart restaurantlara kadar farklı kesimlere
peynirlerimizin ulaşmakta olması bizler için sevindiricidir. Ürün çeşidimiz az
olduğundan, ‘tam yağlı klasik inek peyniri’ üretimi yapmak ilerisi için
hedeflerimizde mevcuttur.